Benvinguda

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears fou fundada en la segona mitat del segle XIX i actualment amb més de 30.000 socis és una de les entitats mèdico-científiques més grans d’Europa. L’any 1974, l’ACMT (Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona) s’erigeix en la filial responsable de les seves activitats formatives en les comarques del Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès i Conca de Barberà.

Podem dir que l’iniciador de les ciències mèdiques a Tarragona fou el Dr. Rafael Battestini i Galup, acadèmic numerari de l’Acadèmia i Laboratori de Ciències Mèdiques de Catalunya. Aquest prestigiós facultatiu, a banda de modernitzar i socialitzar la medicina a Tarragona des del seu càrrec de director mèdic de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (1927-1937), va dirigir nombrosos cursos de formació per al personal sanitari de la ciutat i va convidar a reconeguts metges del nostre país, com els Drs. Agustí Pedro i Pons, Antoni Trias i Pujol, Jacint Vilardell, Lluís Barraquer, Pere Domingo i Lluís Sayé, tots ells veritables referències en les seves especialitats, a venir a Tarragona a explicar mitjançant conferències els seus coneixements.

Fidels a l’esperit del Dr. Battestini i a la filosofia de l’Acadèmia, la nostra filial de Tarragona, a través de la seva junta de govern, segueix treballant per proposar als seus socis un calendari d’activitats científiques útil i de qualitat. Hem de recordar que en aquest “calendari”, les propostes formatives que els mateixos socis demanden i fins i tot organitzen en són una part destacada. L’ACMT es compromet a assumir en cadascun dels cursos formatius, la supervisió científica, les tasques administratives i de logística i la gestió de les acreditacions per garantir l’èxit de tots aquests esdeveniments.