Escola de Cirurgia

Compartir

Escola de Cirurgia

L'escola de cirurgia va ser un dels projectes formatius més ambiciosos que ha organitzat l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Tarragona (ACMT). A la junta directiva de l'entitat, li va plaure especialment endegar aquest projecte l'any en què l'Acadèmia compleix els primers 25 anys d'història.

 

L'Escola de Cirurgia de l'ACMT es va destinar al nombre més alt de facultatius possible, per això es va adaptar la programació perquè totes les especialitats, fins i tot les no quirúrgiques, poguessin aprofitar-se del temari. Per posar un exemple, els metges de medicina familiar i comunitària podrien obtenir informació molt valuosa respecte a les diverses cirurgies que després haurien d'avaluar en la fase de seguiment als seus malalts; per altra banda, els especialistes quirúrgics tindrien l'oportunitat d'aprendre o contrastar les diferents tècniques amb els cirurgians de plantilla dels diferents serveis que impartirien les classes.

 

L'escola va ser organitzada per la Unitat de Cirurgia Oncològica i Pèlvica Avançada de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i dirigida pel seu responsable, el Dr. Antoni Llueca, i compta amb la subdirecció dels Drs. Jordi Recasens, cap de servei de traumatologia, Dr. Joan Virgili, adjunt del servei de cirurgia general i del Dr. Jaume Benages, cap de servei d'urologia, tots ells adscrits al mateix centre assistencial. El curs va  ser acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

 

L'escola va tenir una durada de 9 mesos i es van distribuir en nou grups temàtics, cadascun d'una especialitat diferent; per tant, cada mes va estar dedicat en exclusiva a una especialitat. El primer dijous de cada mes es realitzava la jornada teòrica en la qual dos metges explicaran amb suport de vídeo les diferents fases més interessants de les cirurgies que habitualment practiquen. Durant la resta de dies del mes, els inscrits podrien contactar amb el professorat per tal de coordinar, si així ho desitjaven, la seva assistència als quiròfans de l'hospital de Santa Tecla o de l‘Hospital del Vendrell per tal de veure en directe les intervencions que van considerar més interessants per a la seva formació. En finalitzar el temari, tant els alumnes com el professorat, van rebre el seu corresponent diploma.

 

 

L'escola va ser dirigida a metges adscrits al COMT, però també va ser oberta a altres branques de les ciències de la salut que poden estar relacionades directa o indirectament amb la cirurgia, com diplomats en Infermeria i Fisioterapeutes. També es va dirigir a estudiants de Medicina de la URV ja que podrien trobar informació molt útil i pràctica de cara a escollir la seva futura especialitat . La inscripció va ser gratuïta. El patrocini va anar  càrrec exclusivament de l'ACMT. L'escola quirúrgica compta amb la col·laboració de l'Il·lustríssim Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

 

 

 

Contacte

Cursos

Jornada de l'SCATT


 Tarragona, 1 de juny de 2017

Sala d'Actes Col.legi Farmacèutics

Enric D'Osso,1

Tarragona

 


Agenda Actes Socials

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.